Hotellet, værterne og historien om Hotel Skovly

Vores Hotel Skovly ligger på en 20.000 kvadratmeter stor naturgrund, midt i en fredet skov, 125 meter fra en af Østersøens fineste sandstrande.

Fra hotellets terrasse kan I nyde den idylliske Blykobbe Å, som slynger sig dovent gennem skoven på vej mod havet og iøvrigt rummer masser af fisk – blandt andet havørreder.

I haven kan I spille minigolf på vores egen 18 hullers bane, den ældste i Danmark, slappe af eller gå ture til stranden og de nærliggende søer, Safirsøen, Pyritsøen eller Smaragdsøen.

Vil I på opdagelse på Bornholm, tilbyder vi cykeludlejning, og adskillige smukke og udfordrende mountainbike-spor starter lige uden for hotellets hoveddør.

Værterne

Vi hedder Bo og Lone, og vi er ejere af og værter på Hotel Skovly.

Lone er uddannet ernærings- og husholdningsøkonom, Bo er uddannet kok og tilsammen har vi mere end 50 års erfaring i værtsskab, selskaber og overnatning.

Vælger du at fejre en konfirmation, en rund fødselsdag eller et guldbryllup på Hotel Skovly, så ser vi det som vores fornemste opgave at sørge for, at du og dine gæster får en uforglemmelig oplevelse.

Vælger du at holde ferie på Hotel Skovly, vil vi gøre vores til, at du og din familie får et fantastisk og mindeværdigt besøg på skønne Bornholm.

Historie

Skovly har en lang historie og har altid været en del af Bornholmernes hverdag.

Helt tilbage til begyndelsen af 1800-tallet har Skovly været traktørsted. Dengang drog borgerne i Rønne og Hasle afsted til fods eller i hestevogn for at nyde den medbragte madkurv.

Senere blev det muligt at leje robåde og sejle på Blykobbe Å, som løber gennem hotellets have, og i krostuen kunne man købe øl og kaffe og spise saltstegte sild.

Fra 1930’erne og helt op til 1970’erne var der ofte musik og dans på Skovly lørdag aften. Adskillige kærestepar har mødt hinanden for første gang på Skovly, og mange Bornholmere har gode minder fra utallige barnedåbe, konfirmationer, runde fødselsdage, bryllupper, sølv- eller guldbryllupper, der er blevet fejret i de hyggelige lokaler med udsigt til åen, skoven og Bornholms ældste minigolfbane.