GRAVELBIKING VED HOTEL SKOVLY

HVAD ER GRAVEL...?

Gravelkørsel handler om at komme ud og opleve naturen på  2 hjul, væk fra asfaltvejene, finde grusstierne og få en helt vidunderlig oplevelse. 

 

At køre gravel er en oplevelse man kan få på en gravelbike eller på en mountainbike. 

 

Området omkring Hotel Skovly egner sig til at blive udforsket på en gravelbike.
Fra hotellets parkeringsplads kan du starte dit eventyr - du kan køre mod nord og runde Hammershus, med de mange højdemetre - eller køre mod syd og runde det bornholmske fladland - derudover kan du køre mod midten af Bornholm og opleve det smukke og store Almindingen, hvor du snildt kan køre 70+ km i selve

Almindingen og Paradisbakkerne.

DEN GRØNNE RING

Den Grønne Ring er et mountain /gravel-spor, der er etableret af DGI og Bornholms Regionskommune i 2010. Sporet kan startes og sluttes ved Hotel Skovly. Sporet er ikke så godt afmærket - men vores gennemkørte ruter ligger som GPX.filer på Hotel Skovlys STRAVA-profil.

Den Grønne Ring trækker dig igennem 25+ km rundt om Rønne. Du kommer til at opleve kørsler gennem nedlagte fabriksområder, op af slalomspor med udsigt over Rønne (billedet), forbi de skønneste strande og via Rønne og Nordskoven, tilbage til Hotel Skovly.

GRATIS GUIDEDE TURE!

Hver onsdag i juli måned kl. 17.00 bliver der arrangeret gratis guidede gravel-ture på Bornholm. Turene er arrangeret af BCC (Bornholms Cycle Club) i samarbejde med Hotel Skovly - og turene starter og slutter på Hotel Skovly's parkeringsplads. Du får mulighed for at besøge Jyttes Skov, Bag lufthavnen, Møllerens vej, Banantræet og andre hemmelige steder på Bornholm. 

Guiderne er lokale bornholmere og turene er gratis.
OBS: Du behøver ikke at holde ferie på Hotel Skovly for at deltage!


Vi slutter af på hotellets store terrasse med en gratis kop kaffe, fadøl eller sodavand.

NORD MOD HAMMERSHUS

Du starter på vores "Skovly-spor" og kører langs stranden til Hasle - derefter mod Gines Minde og Jons Kapel, hvor den første stigning kommer. Så kommer Vang og Vang Stenbrud hvor du kan smage morgenmaden...! (Stigninger på +16%)
Mod Hammershus af Rute 10 kører du og ved selve Hammershus har du de første 350 hm i benene....!
 

Du krydser på tværs af øen til Rø - finder den nedlagte jernbane - som tager dig til Klemenske - videre mod Nyker - forbi rundkirken og du finder igen den nedlagte jernbane - kører forbi Blykobbe trinbræt, over markvejen - ned af Kulvejen (eller gennem skoven) ned til Hotel Skovly igen....!

Denne herlige og smukke tur har givet dig ca 60 km i benene og skønne 650 hm! Nu er det tid til en Skovly-øl!!!!

ALMINDINGEN

Små 14 km fra Hotel Skovly finder du Danmarks 3. største skov, Almindingen. Her kører du let 70+ km primært på grus.

Vi plejer at starte vores Almindings-eventyr ved Arboreret. Vi triller op mod Rytterknægten - og starter den lange nedkørsel mod Lilleborg - tager den nedlagte jernbane - og kører derefter øst, vest, nord og syd - for hele tiden at blive inden for skoven....!

Når du når Paradisbakkerne - er du i den yderste del af skoven - og kan vende om - og finde nye veje tilbage til Arboreret - eller tage et smut til Nexø for en frokost.....!

LEJ EN PRIVAT GUIDE...!

Har du brug for hjælp, når du udforsker de skønne gravelstier på Bornholm - kan vi anbefale en af de guider vi samarbejder med.

Guiderne er indfødte bornholmere - kan køre både mtb og gravel - og kender alle de hemmelige steder på Bornholm.

Guiderne har et max-deltagerantal på 6 personer pr guide.


Hotel Skovly tjener intet på denne service - så kontakten og afregningen foregår direkte til guiderne.

Ring 5695 0784 - så skaber vi kontakten mellem dig og guiderne.

En trilletur på de smalle dæk !

Almindingen.JPG

Brede stier skal udforskes på smalle dæk!

©2021 Hotel Skovly

Nyker Strandvej 40, 3700 Rønne, Danmark
Tel.: +45 5695 0784 - booking@hotelskovly.dk - CVR 14975896